logo

Actualitat Notícies

Telefónica i Vodafone estudien com afectarà el consumidor el veto a Huawei

Les operadores de telefonia presents a Espanya mantenen cautela sobre les repercussions que puguen tindre les mesures anuncies per empreses estatunidenques, com Google, de tallar el seu subministrament a Huawei en tant analitzen amb detall els efectes que puguen implicar-los aquesta mesura.

L'espanyola Telefònica ha comentat a EFE que està analitzant la situació, en el sentit de conéixer la repercussió que puga tindre aquest veto, si bé es manté cauta a l'hora de pronunciar-se a l'espera de tindre les conclusions d'una anàlisi més detallada.

Una altra de les companyies, Vodafone, que va completar la primera cridada 5G en el món al costat de Huawei el febrer passat a Espanya i que té una UTE amb la companyia xinesa per a desenvolupar un projecte pilot a Andalusia per més de 25 milions d'euros, estudia les implicacions i els efectes que puga tindre aquest veto per a la companyia.

Les operadores tenen normalment acords amb fabricants de mòbils, entre ells *Huawei, sobre els que, de moment, es desconeix quins efectes tindrà aquesta decisió.

Orange ha revelat a EFE que la companyia xinesa li ha assegurat que tots els dispositius vigents tenen garantida la seua operativitat actual, així com futures actualitzacions.

*MasMovil manté cautela sobre aquest assumpte i s'ha remés a la postura oficial que mantinga DIGITALS, l'Associació Espanyola per a la Digitalització, que integra les principals empreses del sector de la tecnologia i innovació digital a Espanya, que de moment analitza l'assumpte.

Google permetrà als usuaris de *Huawei usar els serveis de Google *Play així com les proteccions Google *Play *Protect en els dispositius ja existents de la marca, però no actualitzar els seus sistemes operatius Android, segons fonts de la companyia.

Huawei ha assegurat que oferirà actualitzacions de seguretat a tots els seus equips tant "als quals ja s'han venut com als quals estan encara en emmagatzematge" i que continuarà construint un "ecosistema de programari segur i sostenible" per a tots els seus usuaris.

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías